Valorant Tam Ekran Olmama Sorunu Çözümü Nedir? faikbas 2022

Oyun için başlamadan ilkin bir takım özelleştirme seçeneği sunar. Her çıkan güncellemesiyle daha iyi tecrübe sunmayı amaçlayan oyun bunu da başarmaktadır. Ekstra denebilecek değişik bir sürü monitör özelliği de sunmaktadır.



Bu oyun yalnızca Microsoft Windows için kullanılabilmektedir. Çok oyunculu turnuva seçeneği ile de oynana bu oyunun turnuvaları belli bir popülerliğe sahiptir. Windows PC’deki en popüler parasız oyunlardan olan Valorant epey alaka görmektedir.

Oyuncuların pek bir çok oyunlarını canlandırırken monitör en boy oranının 16:9 olmasını talep eder bu en boy payı en oldukca tercih edilendir. Ayrıca birtakım oyuncular 4:3  en boy oranında oynamayı tercih etmektedir. Valorant tam monitör seçeneğini direkt oyuncusuna sunmamakta. Bu normalden değişik bir ekranda oynamaya alışık olmayan oyuncuların canını sıkan ve rahatsız eden bir sıkıntı olmuştur. Bu sıkıntı oyuncuların oyun esnasında dikkatini dağıtıp oyunun yitirilmesine sebep verebilmektedir.

Valorant Tam Ekran Olmama Sorunu Çözümü Nedir?

Oyunda tam monitör yanlışı için değişik monitör kartlarında değişik çözümlerine sahiptir. Bu çözümler sınırlıdır ve bu çözümlerden minimum bir tanesinin sizi çözüme götürecektir.

AMD model bir monitör kartı kullanıyorsanız uygulamanız ihtiyaç duyulan çözüm Nvidia model bir monitör kartı için kullanılacak çözüm birbirinden tamamıyla olmasa da farlılık gösterir. AMD ve Nvdia model monitör kartındaki ortak olan çözüm için lüzumlu adımları şöyleki sıralamak mümkündür:

valorant tam ekran sorunu

Mouse ile imleci masaüstüne getirin sonrasında Mouse sağ tuşuna basın,

Çıkan seçim menüsünden özellikler seçeneğine tıklayın,

Burada çıkan seçeneklerden Aygıt Yöneticisine tıklayın,

Aygıt yöneticisinde Monitörlere tıklayın karşınıza çıkan PnP Monitör butonu çıkacak bundan sonrasında ekranda aleti dönem dışı bırak seçeneği görülecektik bu seçeneğe tıklayın,

Bu işlemlerden sonrasında yapılması ihtiyaç duyulan oyuna giriş yapmak peşinden da oyunun Ayarlar sekmesini açmak,

Ayarları açtıktan sonrasında Görüntü seçeneğine tıklayın peşinden da Alt+ Enter’a basın son olarak olarak çıkan ekrandan Tam Ekran ‘a geç seçeneğine tıklamak gerekmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tiktok Keşfet Engeli Nasıl Kalkar? faikbas 2022

WhatsApp Aero Güvenilir mi? 2022 faikbas

Tablet Güvenlik Sertifikasyonu - Nedir ve Neden Önemlidir?